Husrum

Husrum er et beboermagasin til alle Frederiksberg Boligfonds lejere. Herunder kan du læse de seneste numre.

 


Særnummer - få det store overblik:
Det hjælper din ejendomsmester med, sådan får du et nyt køkken og bad, seks skarpe spørgsmål til Boliggruppen og alle de specielle udlejningsord: forbedringsaftaler, varslinger og vedligeholdelseskonti … og meget mere.

 


Husrum nr. 15 - 2014
 
I dette nummer fortæller kunstmalerne Håkan og Bente Nyström, hvordan det gik til, at de for 38 år siden flyttede ind i bebyggelsen Den Sønderjyske By. Du får også svar på, hvorfor du aldrig skal købe blomster til din boligindretning i et supermarked, og så møder du Frederiksberg Boligfonds ejendomsinspektør Michael Christensen, som hver dag tager sig af beboerhenvendelser.

 


Husrum nr. 14 - 2014

 
En lille lejlighed kan have stort potentiale - læs indretningsarkitekt Pernilla Engbergs gode rå til din indretning. Kom tæt på beboeren Anne Lise Halvorsen, der har boet i den samme lejlighed i mere end 40 år. Og hør frisøren Arne Jørgensen fortælle anekdoter fra et liv med stamkunder i herresalonen Frisør Nielsen på Peter Bangs Vej.
 


Husrum nr. 13 - 2013

Kom med ind i designeren Anemone Skjoldagers hjem. Hør arkitekten Erik Svanemose fortælle om sin barndom. Læs om det gode naboskab i ejendommen Svalegården. Og få indblik i renoveringen af ejendommen Wilkenbo. 

Husrum 12 - 2012

Husrums tema er denne gang ”Beboere og engagement i Frederiksberg Boligfond”. Du kan blandt andet læse om blomstrende beboerbede i Lindevangsparken, bolig-sociale arrangementer på fondens ejendomme og beboeren Regnar Rasmussen, der fortæller et spændende udsnit af sin livshistorie.

Husrum 11 - 2012

Husrums tema er denne gang ”Tryghed på Frederiksberg”. Antropologen Finn Kjær Jensen siger i interviewet på side otte, at: ”Tryghed er som ilten i rummet, vi har ingen grund til at bemærke den, før den forsvinder”. Med det i bagagen ser vi nærmere på sagen.

Vi skriver om nabohjælp på Frederiksberg Boligfonds ejendomme, det nye tiltag Din Betjent og tager dig også med på en politipatrulje. Vores reportage ”På patrulje i distrikt vest” viser, hvordan virkeligheden ser ud fra bagsædet af en politibil, der bevæger sig rundt på Frederiksberg. Du møder de unge betjente Tanja og Henrik, og det bliver en smule nervepirrende undervejs.Husrum 10 - 2011

Husrums tema er denne gang “Butikker på Frederiksberg”. Vi fortæller historien om, hvordan Gammel Kongevej blev en handelsgade. Vi bringer reportager fra ejendommene Wilkenbo og Mønsterbo. Og så kigger vi i krystalkuglen sammen med en fremtidsforsker for at spå om, hvordan detailhandlen på Frederiksberg måske vil udvikle sig.

Vi skriver desuden om de moderniseringer af fondens lejligheder, som udføres lige nu, og om energimærkningen af fondens ejendomme, som er blevet afsluttet. Vi bringer historien om, hvordan mobiltelefoner kan fungere som byguides, og vi skuer tilbage på husrådets historie sammen med historiker Janus Benn Sørensen.
 


Husrum 9 - 2011
I Husrum 9 bliver der stillet skarpt på byparker - især den grønne Lindevangsparken
på Frederiksberg. Du kan også læse om de nye miljøtiltag, der er i støbeskålen for Frederiksberg Boligfonds ejendomme og så kan du læse om virksomheden, der blev
c02 neutral på bare et år.Husrum 8 - 2010
I dette nummer kan du blandt læse om Street Party i Lindevangsparken - et stort
boligsocialt musikalsk initiativ for kvarterets børn og unge, og som fonden var med
til at støtte. Du kan også lære Københavns Delebilordning at kende samt komme
med til rejsegilde på Rolfshus.

 Husrum 7 - 2010
I denne udgave kan du blandt andet blive klogere på det ungdomssociale initiativ Natteravnene, som har en lokal afdeling på Frederiksberg. Du kan også møde vores
nye miljøkonsulent, som skal være med til at sikre, at fondens strategi om miljø og bæredygtighed bliver ført ud i livet.

 


Husrum 6 - 2009
I tråd med fondens nye strategi for fremtiden står udgivelsen denne gang i miljø
og bæredygtighedens tegn. Du kan blandt andet møde den daglige leder af Det Øko-
logiske Inspirationshus og komme på besøg hos en af fondes unge børnefamilier,
der i det daglige tænker meget på økologi og miljøhensyn.
Husrum 5 - 2009

Bladet er denne gang præget af den store tilfredshedsundersøgelse, som Frederiksberg Boligfond i vinter gennemførte blandt samtlige beboere. I bladet kan du møde et par de
over 700 beboere, som valgte at besvare spørgeskemaet. Du kan også komme på besøg
i to af de sportsklubber, fonden støtter samt blive inspireret til en anderledes søndag
på Frederiksberg. God fornøjelse.
 

Husrum 4 - 2008
I denne udgave fokuseres der på det sociale ansvar, man har over for hinanden som naboer i en storby. Emner som husordenssager mellem beboerne og de boligsociale medarbejderes arbejde i lokalmiljøerne bliver belyst. Husrum byder også på to ejendomsmesterportrætter samt et historisk tilbageblik på Svømmehalskvarteret og vi har besøgt to af Fondens byfornyede gårde med lys og luft til både store og små. 
 


Husrum 3 - 2008

Læs om Frederiksberg Boligfonds historie, om et helt tilfældigt udsnit
af beboerne i Den Sønderjyske By, om det boligsociale initiativ Lindebutikken, og om hvordan en husleje bliver udregnet.

 

 

    

 

Husrum 2 - 2007

Læs om renoveringen af Roskildegården og manglen på samme i Wilkenbo, om at bevare et sundt indeklima, om at vedligeholde sin lejlighed og om konsekvensen af at fremleje ulovligt.
Husrum 1- 2007

Læs blandt andet om altaner i Trekanten, om en eksklusiv penthouslejlighed og historien om den pensionerede sømand
som har boet 65 år i den samme lejlighed.